Skvělé domácí jogurty, sýry a kefíry

Lahodný domácí jogurt. Výtečný domácí sýr. Nechutné prefabrikáty z prodejních řetězců zastoupily dobroty z domácích tržišť. Můžeme ale si tyto dobroty udělat sami? 

Jogurtová kultura
Jogurtová kultura


Firma Bulgaricus nabízí osvědčenou recepturu na vyjmenované produkty a mnohé další, jaké si doma dovede uvařit kdekterá obratná hospodyňka, rovněž také mnohý mlékárenský závod se zaměřením na výrobu mlékárenských produktů z klasických návodů a materiálů. Vyzkoušejte kefíry, výtečné jogurty, vynikající sýry s obsahem smetanové a sýrařské kultury z Bulharska a po jiných už nesáhnete.

Pro vyrobení sýru doma využijete chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů. Pro lepší sýřitelnost a výtěžnost mléka je důležitou surovinou chlorid vápenatý. Zároveň tato surovina nahrazuje absentující vápník, jehož se nedostává kvůli pasterizaci. Nízké hodnoty kalcia mají na vině zhoršenou srážlivost mléka. Pro srážení mléka je nutné dodávat syřidlo, jak oblíbené syřidlo na výrobu sýrů živočišné, tak rostlinné či mikrobiální. Tyto Suroviny jsou k dispozici v internetovém obchodě Bulgaricus.

S těmito surovinami se dá jednoduše vyrobit domácí jogurt, perfektní čerstvý sýr, zakysanou smetanu, kefír, neuvěřitelné bio acidofilní mléko a bio raženky. Kefírová kultura je využitelná pro výrobu kefíru, živá sýrařská kultura se využívá k výrobě sýru, na zakysanou smetanu a tvaroh potřebujeme smetanovou kulturu, pro výrobu domácích jogurtů je užívána bulharská jogurtová kultura. V internetovém obchodě naleznete potřebný sortiment nutný k domácímu vyrábění. Bulgaricus má na seznamu kvalitní probiotika po antibiotikách na střeva, jež se zasluhují o obnovu rovnováhy ve střevech, avšak také celého organismu. Bylo zjištěno, že za nemocí může stát narušená střevní mikroflóra. Ví se, že přírodní probiotika pomáhají regeneraci celého těla a mikroflóry ve střevech u dětí, jakožto u žen a u mužů všech věkových kategorií.